Golfbollar

Allt du behöver veta om golfbollar

Senaste nytt

Callaway lanserar tre nya tourbollar. Callaway Speed Regime SR1, SR2 och SR3

Callaways tre nya tourbollar kommer att lanserar i Januari 2014. Bollarna går under namnet Callaway Speed Regime och det kommer att finnas tre olika typer som alla är anpassade efter just din svinghastighet. Speed Regime SR1,SR2 och SR3.

Lite mer info om de olika modellerna.

SR 1: Är anpassad för dig som har en svinghastighet som understiger 90mph. Bollen har en mjuk inre kärna och en hårdare yttre kärna. Det resulterar i att du får mindre spinn med drivern och samtidigt mer spinn med wedgarna och de korta järnen.

SR2 : Optimerad för dig som har en svinghastighet mellan 90-105 mph. Bollen har en mjuk inner kärna och en hårdare ytter kärna. Till skillnad från SR1 så är det yttre skalet något tunnare för att öka din bollhastighet.

SR3: Passar dig som har en svinghastighet som överstiger 105 mph. SR3 har dubbla kärnor för att ge dig en maximal bollhastighet. Det mjuka uretane skalet ger dig även ett grymt bra stopp på green. 

Publicerat 2014-01-14

Tyska Vice slår sig in på golfbollsmarknaden  

En ny tillverkare av golfbollar vid namnet Vice golf har klivit in på den svenska marknaden. Det tyska företagets affärside är att sälja golfbollar av hög kvalitet till ett vettigt pris. Man släpper fyra olika modeller Pro, Pro Neon. Desto fler golfbollar du köper ju billigare blir priset/golfboll. Om du köper fem dussin så sjunker priset / boll på den dyraste Vice Pro modellen ifrån 34,90 kronor till 22.90 kr/ boll. Pro Modellen ska enligt Vice Golf ha liknande prestanda som de övriga tourbollarna på marknaden som idag kostar 41-48 kr / boll ute i butik.

Vice Golf menar på att de kan hålla dessa låga priser eftersom att de inte lägger miljontals kronor på sponsring som andra tillverkare på marknaden gör. Det återstår att se hur bollarna står sig jämfört med de andra tourbollarna på marknaden.

Publicerat 2013-10-06

 

Nike lanserar nya RZN golfbollar 2014 

I början på mars 2014 så lanserar Nike fyra nya olika RZN modeller. Man släpper två nya tourbollar i form av RZN Platinum och RZN Black, där RZN Black kommer generara något mer spinn än RZN Platinum.

Nike lanserar även två nya 3-delsbollar, RZN red och RZN White. Nike RZN red blir en distanceboll medans Nike RZN White kommer att prioritera känsla före längd. 

Publicerat 2013-10-05