Golfbollar

Allt du behöver veta om golfbollar

Golfbollsnyheter

Nya Titleist Pro v1 och Pro v1x bollar för 2015

Det är nästan 15 år sedan Titleist lanserade den första Pro v1 bollen, sedan dess så har en ny utgåva lanserats vartannat år. 2015 års modell av pro v1 började säljas i februari. Men var är egentligen nytt med den nya upplagan? De bägge modellerna har framför allt ett något mjukare skal jämfört med 2013/2014 modell av Titleist Pro v1 och Pro v1x.

Titleist Pro v1 2015 - En 3-delad golfboll som jämfört med pro v1x har en mjukare känsla och mycket mer spinn. Har även en något mer penetrerande och flackare bollbana.

Titleist Pro v1x 2015 - 4-delad golfboll som är designad för att ge lite spinn med drivern och samtidigt mycket spinn med wedgarna. Den har ett något högre utgångsvinkel och en brantare nedslitning än den klassiska Pro v1 bollen.

Publicerat 2015-02-25

Nytt för 2014 är en ny variant av Titleist NXT Tour, NXT Tour S, Velocity och DT SOLO 

Titleist lanserar nya golfbollar varje år. Förra året (2013) kom nya modeller av Pro v1 och Pro v1x. I år (2014) lanseras nya varianter av 2012 års mycket populära Titleist NXT Tour, NXT Tour S, Velocity och DT solo. Det blir inga namnförändringar utan samma namn som tidigare och designen är även väldigt lik 2012 års modeller. Endast några små förbättringar har gjort på respektive boll. NXT Tour S och DT Solo tillverkas precis som tidigare även i gul färg.

Titleist NXT Tour och NXT Tour S har fått nya kärnor som är något mjukare än de tidigare modellerna och ett tunnare skal. Vilket ska ge dig en mjukare känsla.

Titleist Velocity har fått en ny höghastighets kärna som ska ge dig ännu hägre bollhastighet.

Titleist DT Solo har fått en nytt dimples system som ska ge dig ökad längd i alla slag.

Publicerat 2014-01-25

Callaway lanserar tre nya tourbollar. Callaway Speed Regime SR1, SR2 och SR3

I slutet på Januari så kommer Callaway att lansera tre nya tourbollar. Bollarna går under namnet Callaway Speed Regime och det kommer att finnas tre olika typer som alla är anpassade efter just din svinghastighet. Speed Regime SR1,SR2 och SR3.

Lite mer info om de olika modellerna.

SR 1: Är anpassad för dig som har en svinghastighet som understiger 90mph. Bollen har en mjuk inre kärna och en hårdare yttre kärna. Det resulterar i att du får mindre spinn med drivern och samtidigt mer spinn med wedgarna och de korta järnen.

SR2 : Optimerad för dig som har en svinghastighet mellan 90-105 mph. Bollen har en mjuk inner kärna och en hårdare ytter kärna. Till skillnad från SR1 så är det yttre skalet något tunnare för att öka din bollhastighet.

SR3: Passar dig som har en svinghastighet som överstiger 105 mph. SR3 har dubbla kärnor för att ge dig en maximal bollhastighet. Det mjuka uretane skalet ger dig även ett grymt bra stopp på green. 

Publicerat 2014-01-14

Tyska Vice lanserar budgetbollar  

En ny tillverkare av golfbollar vid namnet Vice golf har klivit in på den svenska marknaden. Det tyska företagets affärside är att sälja golfbollar till ett lågt pris. Man släpper fyra olika modeller Pro, Pro Neon. Desto fler golfbollar du köper ju billigare blir priset/golfboll. Om du köper fem dussin så sjunker priset / boll på den dyraste Vice Pro modellen ifrån 34,90 kronor till 22.90 kr/ boll.

Enligt Vice själva så har Vice bollarna samma prestanda som Titleist Pro v1 men till under halva priset. Vice säger själva att de alldrig skulle sponsra ett proffs med sina bollar eftersom att det inte skulle vara lönsamt. Återstår att se vad konsumenterna tycker.

vice-golfbollar.jpeg

Publicerat 2013-10-06

Nike lanserar nya RZN golfbollar 2014 

I början på mars 2014 så lanserar Nike fyra nya olika RZN modeller. Man släpper två nya tourbollar i form av RZN Platinum och RZN Black, där RZN Black kommer generara något mer spinn än RZN Platinum.

Nike lanserar även två nya 3-delsbollar, RZN red och RZN White. Nike RZN red blir en distanceboll medans Nike RZN White kommer att prioritera känsla före längd. 

Publicerat 2013-10-05

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)