De bästa golfbollarna 2020

Vilka är de bästa golfbollarna?

Golfbollar 2019-2020

De släpps nya golfbollar varje år men grundförutsättningar består. En golfbolls diameter ska minst vara 42,67 mm och den får inte väga mer än 45,93 gram. Skillnaden på de nyare bollarna är spinn, känsla och design.

Spinn och känsla

Golfbollar tillverkat med urethane skal får en ökad friktion mot klubbhuvudet vid tillslag. Den ökade friktionen resulterar i att golfbollen spinner mer. Ökad spinn hjälper för att kunna kontrollera bollen, framförallt vid inspel till green. Proffs spelar alltid med golfbollar som har skal av urethane. Känslan varierar mellan olika golfbollar och det är en smaksak. Många spelare föredrar en mjuk känsla vid bollträffen men det finns och de som hellre har en hårdare lite stummare känsla vid bollträff.

Handla golfbollar online

Allt fler har börjat handla golfbollar på nätet. Det finns fler fördelar med att det. Den kanske största fördelen är utbudet. Hos NJ Golf hittar du ett stort utbud av golfbollar. En annan anledning att handla golfbollarna på nätet är priserna. Priserna är oftast bättre på golfbollar online.

 

Världens mest spelade golfbollar 2020

Pro V1 2020 vit och gul

Hög spinn och mjuk känsla

Titleist Pro V1 2020

Callaway Chrome Soft 2019

TaylorMade TP5 2020

Kirkland Tour Performance+

Srixon Z-Star 2020

TaylorMade Project (a) 2019

Bridgestone B RXS

Titleist AVX

Bridgestone B XS

Vice Pro

Hög spinn och hårdare känsla

Titleist Pro V1x 2020

Callaway Chrome Soft x 2019

TaylorMade TP5x 2020

Bridgestone B RX

Srixon Z-Star XV 2020

Vice Pro Plus

Bridgrestone B X

Lägre spinn och mjuk känsla

Callaway Supersoft 2020

Titleist DT Trusoft 2019

Srixon Soft Feel 2020

Callaway Superhot 55

Bridgeston E6 Soft

Lägre spinn och hårdare känsla

Titleist Velocity 2019

Bridgestone E6 Speed

Callaway Warbird 2018

Svinghastighet

Majoriteten av alla golfbollar tillverkas för att passa alla typer av svinghastigheter. Fast det finns ett antal modeller som är speciellt anpassade för en viss typ av svinghastighet. Hur bollen presterar påverkas väldigt marginellt av svinghastigheten. Den största skillnaden är hur man upplever träffen. Det är vanligare att spelare med hög svinghastighet föredrar en lite hårdare känsla och spelare med lägre svinghastighet en mjukare känsla. De flesta av de bollarna som är anpassad för en viss typ svinghastighet är väldigt mjuka golfbollar som ofta kan upplevas som för mjuka av de som svingar riktigt hårt.

Färger på golfbollar

Det finns många olika färger på golfbollar. Även om vit fortfarande är den vanligaste så tillverkas de flesta modeller idag även i gul färg. Nåt som blivit allt mer populärt under 2018-2019 är golfbollar i olika matta färger. Callaways färgade truvis mönster har också slått igenom ordentligt de senaaste åren. Ett fotbolls liknande färgat mönster som gör det lättare att se bollen.

 

De största varumärkena för golfbollar

Titleist - Ett klassikt märke som har dominerat i flera decenniums

Callaway - Ett intressant och innovativt märke som tänker på gränserna med färgade mönster och nu även siktlinjer på bollarna.

TaylorMade - Världselitens val, flera av de absolut bästa spelarna i världen spelar TaylorMades golfbollar.

Bridgestone - Brett utbud med modeller anpassat för alla olika typer av golfare

Srixon - Japansk kvalité med stort utbud av både vita och gula modeller.

Vice - En ny uppstickare med en modernare touch

Kirkland - Tourprestanda till bra pris

Volvik - Spännade färgkombinationer