De bästa golfbollarna 2020

Vilka är de bästa golfbollarna?

Välja rätt golfboll

Att välja rätt golfboll...

Idag finns det ett enormt utbud med olika golfbollar. Det kan göra det väldigt svårt att välja vilken golfboll man ska spela på. Egentligen är det ganska så enkelt. Alla golfbollar kan delas in i olika kategorier, det är inte så att alla golfbollar på marknaden beter sig helt olika utan väldigt många modeller spinner och går så gott som lika långt. Även fast det kommer ifrån olika bolltillverkare. Längst ner på sidan kan du se vilka olika golfbollar som ingår i samma kategori.

Innan valet utav golfboll så borde du fundera på vad dina svagheter respektive styrkor är i ditt spel. Har du problem med att få stopp på bollen runt green ? Då kanske du borde prova att spela på en boll med mer spinn. Är ditt problem silce/hook med drivern ?. Då kanske en golfboll med mindre spinn är bättre för dig. Det absolut bästa är att prova sig fram helt enkelt. Det viktigaste är att du själv trivs med att spela på bollen. Det ger dig en boost av självförtroende, vilket är det absolut viktigaste i golf!

Något som är väldigt viktigt är att du alltid spelar på samma typ av golfboll, Du behöver inte alltid spela på samma modell från en tillverkare, det viktigaste är att du alltid spelar på en boll inom samma kategori. Då lär du dig hur den typen av golfboll beter sig och du kommer utan att egentligen tänka på det utveckla ditt spel ännu mer, för din boll kommer alltid att bete sig likadant. Det är väldigt många golfare som "spelar på det man hittar på banan" , ena hålet kanske man spelar på en spinnboll för att på några hål senare spela på en distanceboll. Det är bra för plånboken men inte för din score. Specielt om du har en hyfsat konstant bollträff.

Priset på en golfboll är också något man måste ta hänsyn till. Golfbollar är väldigt dyra nya ute i butik. Ett billigt alternativ är att köpa begagnade golfbollar. Alla har vi väll någon gång spelat på en Pro v1a som vi har hittat i skogen ? Visst gillade vi det ? Varför inte köpa Pro v1 bollar som kommer ifrån skogen ? Till en bråkdel av nypriset! Vi har idag i Sverige ett bra utbud utav begagnade golfbollar. Du kan läsa mer om begagnade golfbollar här.

I listan nedan ser du vilka olika golfbollar som ingår i samma kategori.

Tourbollar (Extra mjuka)

Tourbollar

 

Premiumbollar (Extra mjuka)

Premiumbollar

 

Tourbollar (Extra mjuka) - Är precis som det låter, en tourboll designad för spelare som söker mycket spinn och mjuk känsla.

Tourbollar  - Denna kategorin är tourbollar som har lite spinn med drivern/längre slag och samtidigt ett bra wedgespinn och bra känsla runt green. Denna spinnkombination är den populäraste på touren.

Mellanklasbollar (Extra mjuka) - Golfbollar som har en kombination av mjuk känsla och bra längd. Golfbollar som är väldigt populära hos medelgolfaren.

Mellanklasbollar - För dig som söker en golfboll som spinner lite för ännu rakare slag. Dagens mellanklassbollar presterar också bra i närspelet.

 

NJ Golfs golfbollsguide

Det finns mer information om att välja golfboll hos NJGolf. Där hittar du också en bollväljare som är ett bra och enkelt sätt att hitta en golfboll som passar. Hos NJGolf hittar du världens största sortiment av golfbollar. Över 1000 olika kombinationer av modeller och klasser finns alltid i lager hos NJ.