De bästa golfbollarna 2020

Vilka är de bästa golfbollarna?

Refinished golfbollar

Refinished golfbollar är så kallade renoverade golfbollar som har genomgått en lackeringsprocess så att bollens yttre skal ska se ut som en ny golfboll.

Ett bättre alternativ än refinshed golfbollar är handla begagnade golfbollar istället

Det man gör i processen är att man tar en begagnade golfboll som någon redan har spelat på, golfbollen har oftast stora skrapmärken eller mindre jack. Man lägger sedan golfbollarna i en kemisk tvätt som löser upp bollens färg. Efter detta så målar man på ett nytt lager med färg över golfbollen så att den ser ut som en ny boll i färgen. Skrapmärken och jack finns dock oftast alltid kvar.

Efter denna process så trycker man bollens ursprungliga märke och modell i form av text på golfbollen för att få den att likna original bollen. Man måste även märka bollen med refinished eller recyled på sidan av golfbollen för att visa att det är en renoverad golfboll.

De vanligaste refinished golfbollarna i sverige är Titleist Pro V1 och Titleist NXT Tour. Nypriset för en Titleist Pro v1 är 549 kr/dussin och en Pro V1 Refinished kostar ute i butik oftast 299 kr / dussin. Kvaliten på refinishedbollarna varierar väldigt mycket. I England är det tillexempel ingen som vill köpa refinished golfbollar över nätet längre pga av den varierande kvalitén, utan de säljs nästan bara ute i butik så man kan se bollarna innan man köper. Refinished fick sitt genombrott för ett par år sedan och kommer troligtvis att dö ut med tiden. Att köpa begagnade golfbollar istället för refinished är mycket mer värt, du får mycket mer boll för pengarna. Du får i regel en begagnad golfboll i nyskick till ett bättre pris än en renoverad golfboll.