De bästa golfbollarna 2020

Vilka är de bästa golfbollarna?

Golfbollar Taylormade

Taylormade Golfbollar

Rory McIlroy, Dustin Johnson, Jason Day och Jon Rahm ibland säger några namn mer än 1000 ord. Många spelare i den absoluta världstoppen år efter år spelar med Taylormades golfbollar. Deras tourbollar klarar leverera på en absolut högsta nivån som finns. Utöver det finns Project(a) och Project(s) två golfbollar som är anpassade för medelgolfare. Project(a) med ett urethane skal lik tourbollar och Project(s) med Ionomer skal.

TaylorMade modeller

TaylorMade TP5

TaylorMade TP5x

TaylorMade Tour Response

 

Återvunna TaylorMade golfbollar

Ett billigare och mer miljövänligt sett att köpa TaylorMade golfbollar är att handla dom återvunnet. Återvunna golfbollar i bra kvalité är precis lika bra att spela med som helt nya golfbollar.

TaylorMades historia

1979 tog Gary Adams ett lån på 24 000 dollar och en hyrde en lokal för att börja masstillverka sin uppfinning. Det var en driver gjord av metall istället för trä som var standard på den tiden. 1981 vann en spelare en tourtävling för första gången med en metalwood i bagen. Den kom från givetvis ifrån TaylorMade. 2003 köpte TaylorMade upp Maxfli som framförallt var en tillverkare av golfboll. Efter det så var det dags för TaylorMade att försöka sig på att tillverka golfbollar också. Det tog några år innan man hittade rätt men det stora genombrottet kom med TaylorMade Penta som var världens första 5-delade golfboll. 

1979 - TaylorMade grundas

1981 - En tour tävling vinns med en metalwood ifrån TaylorMade

1985 - Salomon Group köper upp TaylorMade

2003 - TaylorMade köper Maxfli

2005 - Addidas koncernen köper TaylorMade

2008 - TaylorMade köper Asworth

2012 - TaylorMade köper Adams Golf

2017 - Addidas säljer TaylorMade till KPS Capital Partners för 425 miljoner dollar

 

Proffs som spelar på TaylorMade golfbollar

Rory McIlroy = TaylorMade TP5x

Dustin Johnson = TaylorMade TP5x

Jason Day = TaylorMade TP5x

John Rahm = TaylorMade TP5x

Med flera......