De bästa golfbollarna 2020

Vilka är de bästa golfbollarna?

Titleist Golfbollar

Titleist är och förblir världens största tillverkare av golfbollar. Toppmodellerna heter Titleist Pro V1 och Titleist Pro V1x. Pro V1 och Pro V1x har totalt dominerat på alla proffstourer världen över under lång tid. Utöver sina tourmodeller har Titleist också riktigt bra golfbollar till något lägre priser som passar alla typer av golfare.

5 Titleist golfbollar

Titleist golfbollar

Titleist Pro V1   - Världens populäraste golfboll

Titleist Pro V1x - Proffsens favorit

Titleist AVX - Titleists mjukaste tourboll

Titleist Tour SoftEn ersättare av den klassiska NXT Tour S

Titleist VelocityMer kraft och längd från tee

Titleist DT Trusoft - Mjuk känsla och bra längd

 

Begagnade Titleist Golfbollar

 Begagnad Titleist golfboll

Tiltiest golfbollar kan med fördel handlas begagnat. Det är både billigare och bättre för miljön än köpa golfbollarna nya. Prestandan på begagnade golfbollar i bra kvalité är precis lika bra som på en helt nya golfbolarl. Bästa företaget att köpa begagnade Titleist golfbollar av är NJGolf. Dom har både den bästa kvalitén och de senaste nyheterna.

 

Titleist Refinshed golfbollar

Refinished golfbollar rekommenderas ej

Det är väldigt vanligt att trasiga Titleist golfbollar målas om och säljs igen med en refinshed stämpel på sig. Det rekommenderas inte att köpa dessa bollar till annat än att träna på. Den nya färgen håller inte alls samma kvalité som orginal färgen och bollen börjar ofta flaga sin nya färg. Det finns också ofta sprickor i bollen under den nya färgen som kan påverka bollens egenskaper. Det finns andra exempel på när refinshed golfbollar inte äns helt runda. Välj istället begagnade golfbollar ifrån en seriös aktör så kan du lita på att bollarna presterar som dom ska. 

Titleist Pro V1 refinshed golfbollar lämpat för träningspel finns hos NJGolf

 

Titleist histora

Allt började när en söndag år 1930 när Phil Young missade en putt. Helt övertyggad om att det var bollen som var orsaken till den missade putten så lät Phil röntga bollen. Han fick då sina teorier bekräftade att bollens kärna inte satt i mitten av bollen.

Phil övertalade sin kompis som var specialist inom gummi att de skulle utveckla världens bästa golfboll. År 1935 var den första Titleist bollen redo och den lanserades som den bästa golfbollen någonsin. 

Genombrottet

Titleist fokuserade tidigt på att nå ut med sina golfbollar till proffesinonella golfare. Redan år 1949 hade dom flest bollar av alla bolltillverkare i det årets US Open tävling. De senaste 30 åren har Titleist haft fler som spelar med deras bollar på proffstourerna än alla andra märken tillsammans.

Varje boll röntgas

Titleist har fortsatt på samma spår och har alltid legat i framkanten på att utveckla världens bästa golfbollar. Deras fabriker har utvecklats och tillverkar nu 100-tals miljoner golbollar varje år. Kontrollen på att varje boll är stenhård och varje golfboll röntgas än i dag.

 

Acushnet = Titleists moderbolag

Tidigt 1900-tal - Acushnet bildas och är till en början endast ett gummi företag

1932 - Titleist blir en del av Acushnet

1976 - Fortune brand köper Acushnet

1985 - Fortune brand säljer Acushnets ursprungliga gummi avdelning

2011- Fila Korea , Ltd köper Acushnet av Fortune brands

 

Titleist logga

 

Proffs som spelar på Titleist golfbollar

Justin Thomas - Pro V1

Tony Finau - Pro V1

Tommy Fleetwood - Pro V1x

Bubba Watson - Pro V1x

Jordan Spieth - Pro V1x

Patrick Cantlay - Pro V1x

Henrik Stensson - Pro V1

Thorbjörn Olesen - Pro V1

Alexander Björk - Pro V1

Lee Westwood - Pro V1x

Med många många fler.......